Hej och välkommen

Det här är en blogg som handlar om fotografering. Mitt fokus är på att lära dig att ta bra bilder, framför allt på dina husdjur. Jag heter Cia Lindroth och arbetar som frilansfotograf med husdjur som specialitet. Den här bloggen har jag skapat för att jag vill dela med mig av mina bästa tips så att du själv kan ta bra bilder på dina små älsklingar, till exempel vilken vinkel du ska välja. Om du själv vill bli husdjursfotograf kommer du också att hitta en del matnyttigt här.

Lite om mig

Jag är i mina bästa år (läs: 30+) och har fotograferat i nästan hela mitt liv. Jag fick min första kamera den julen jag precis hade fyllt 7 år och sedan dess har jag alltid släpat med mig en kamera. Min första tanke när jag valde yrke var dock inte att bli fotograf, för det hade alltid varit enbart en hobby för mig. Istället utbildade jag mig till djurvårdare och sommarjobbade på en djuraffär tills jag fick jobb som assistent på en veterinärklinik.

Som du förstås älskar jag djur, men jag skaffade inte mitt eget första husdjur förrän det en dag kom in en skadad och hemlös katt. Det var kärlek vid första ögonkastet och katten fick flytta hem till mig. Jag började fotografera honom och det blev så bra att vänner bad mig fotografera deras djur. För två år sedan sa jag upp mig och arbetar nu heltid som fotograf. Det är det bästa jag har gjort.

Jag har lärt mig många smarta knep om fotografering och om husdjur som jag kommer att dela med mig av till dig.