Roliga hundbilder

Många hundar och hundägare älskar att göra tricks och konster. Det kan du använda dig av för att ta riktigt roliga bilder. Med hjälp av rekvisita, kläder och eventuellt smink kan du fotografera utifrån olika teman. Det blir skojiga och konstnärliga bilder som passar bra i flera olika sammanhang.

Cirkushund

Låt matte ta på sig clownkläder – komplett med röd näsa, peruk och stora skor – och låt hunden få en fin krage på sig. Nu är det dags att leka cirkus! En enfärgad bakgrund, kanske i varmt gult och med detaljer som vimplar i klarrött upptill, sätter cirkusstämningen. Till bakgrund kan du hitta en husvägg eller spänna upp ett lakan. Gör en pall genom att klä in till exempel en låda eller något annat stadigt i tyg eller papper. Låt hunden göra konster uppe på den. Till exempel kan matte stå i en tokig pose medan hunden sitter fint (med framtassarna upplyfta) och en röd boll i munnen.

Jultomten och Rudolf

Det här kommer att bli årets julkort, helt klart. Har ni möjlighet att vara utomhus i snön är det förstås det allra bästa, annars får ni använda er av vita väggar eller spänna upp vitt tyg. Husse får bli tomte och hunden får ren-öron i tyg på huvudet (japp, det finns att köpa i djuraffären). Nu är det dags att dela ut julklappar och tillsammans släpar de på en stor, full säck. Kanske har säcken ett hål i botten så att betraktaren ser paketen som trillar ut …

Drottningen och hennes betjänter

Familjeporträttet som förtjänar bästa platsen ovanför vardagsrumssoffan. Bygg upp en tron av en äldre, snirklig stol. Det går bra att bre ut ett tyg i röd sammet eller lägga en fin kudde ovanpå. Låt hunden sitta där och klä henne i en liten guldkrona (gå igenom barnens leksakslåda hemma). Resten av familjen sitter på golvet, runt henne, och tittar beundrande på henne.